donderdag 10 maart 2016

Valse start

We zijn nog nooit zo goed voorbereid op reis gegaan. De todo-lijstjes lagen in december al klaar en de koffers waren twee dagen voor vertrek al ingepakt. Helemaal conform planning paste alles in twee koffers en 2,5 daypacks, en dat is inclusief Deryan tent die toch een halve koffer in beslag neemt....
Daarnaast hadden we een relaxed reisschema, met alleen maar dagvluchten en een stopover in een fijn hotel. Een droomstart dus.

Maar de zondag voor vertrek kreeg Stach ineens koorts. Dat betekende een korte nacht voor ons allemaal en een lastige vlucht, want hij had er echt geen zin in. Tijdens de vlucht voelde Rinze zich ook steeds slechter. Gelukkig was daar na 8,5 uur Toronto met een hotel dichtbij het vliegveld. Wel moesten we buiten op de bus wachten. En dat terwijl we onze jassen in NL achter hadden gelaten.  Kwamen we met 5 graden nog best goed weg.
De volgende ochtend vanuit een kleine sneeuwstorm (we waren even bang dat we weer zouden stranden...) naar Los Angeles vertrokken.



In LA was het heerlijk weer, maar Rinze knapte maar niet op. We zullen jullie de details besparen, maar na twee bezoeken aan verschillende urgent care instellingen en een antibioticakuur, zaten we op een gegeven moment met de hele familie bij een uitpuilende Emergency Room van het lokale ziekenhuis in Palm Springs (waar we inmiddels waren neergestreken). Daar werd het hele arsenaal uit de kast gehaald (infuus, xrays, bloedonderzoek): een dubbele longontsteking. Met een waslijst aan medicijnen kon hij na vijf uur weer vertrekken. Na twee dagen sloegen de nieuwe antibiotica eindelijk aan en ging het weer wat beter. Allemaal net iets te spannend en behoorlijk arelaxed dus. 

We hebben onze plannen inmiddels omgegooid en blijven nu eerst nog een week in Palm Springs, zodat Rinze rustig kan herstellen. En eerlijk is eerlijk, met een enorm appartement, een zwembad voor de deur, en 30 graden hadden we het slechter kunnen treffen.





Caren heeft ondertussen wat uitstapjes gemaakt met de kids. Meestal naar een speeltuin of de supermarkt, maar ook met "world's largest rotating tram car" de berg op. 

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou dat viel niet mee dus, gelukkig gaat het beter met je, Rinze! En kunnen jullie echt gaan beginnen met genieten van deze reis. Deze locatie ziet er in ieder geval al goed uit! Veel plezier. Groetjes, Ingrid

Ronne zei

Oh nee...! Wat een pech! Toch die schrikkeldag, daar krijg je systeemcrashes van ;-) Gelukkig zijn de plaatjes er niet minder mooi om, fijn dat het beter gaat en Caren wel met M&S op pad kon. Veel beterschap voor nu, en straks met z'n allen opnieuw beginnen! Liefs! RJWL

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australiƫ

Landkaart Frans-Polynesiƫ

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentiniƫ