woensdag 16 maart 2016

Parent swap

Na een week heel rustig aandoen, werd het tijd om Palm Springs te verlaten. We zijn doorgereden naar een schitterend national park vernoemd naar de markante Joshua tree. Vanuit ons hotel dat net buiten het park lag hebben we diverse auto- en wandeltochtjes gemaakt. Wel gek om te merken dat je na 10 minuten in het park al geen bereik meer hebt met de mobiel. Inmiddels zitten we weer goed in de vakantiestemming. We zijn een paar keer gezellig en lekker uit eten gegaan en uiteindelijk hebben we besloten dat we nog best 'even' langs Disneyland konden gaan. Met een hotel 3 minuten van de hoofdingang hadden we de ideale locatie gevonden.  Allereerst om 's ochtends direct om 08:00 bij opening te starten. Vanwege het volgende bordje hebben we nog wel even hebben getwijfeld of we wel naar binnen moesten gaan. 


Gekke Amerikanen.... Zo 's ochtends vroeg was het in ieder geval nog lekker rustig en we zijn meteen een paar gave atracties afgegaan zoals 'Indiana Jones' en 'Thunder mountain'. Hierbij waren we vooral heel tevreden over de mogelijkheid tot de 'parent swap'. Hiermee ging één van ons met Mare in de rij staan en de andere ouder paste op Stach en kreeg het recht om daarna via de fasttrack naar binnen te gaan. Zeg maar nul rij... Het grote voordeel voor Mare was dat ze overal twee keer achter elkaar in kon en dus ook ging. Jaja, die dochter van ons heeft de goede attractieparkgenen meegekregen.
Daarna wat kleinere attracties bekeken, waaronder de boomhut van Tarzan (mare: "tarzan heeft ook luxaflex") en een boottochtje langs piraten (Stach heeft doodsangsten uitgestaan). Rond een uur of 13 begon het echt druk te worden met wachtrijen van meer dan 1.5-2 uur. Een mooi moment om even lekker naar het hotel te gaan om uit te rusten. We waren erg content met ons briljante idee om een hotel zo ongeveer in het park uit te kiezen. Rond 15:30 uur zijn we weer richting het park gegaan voor de grote parade. Met wat geduld hebben we een heel best plekje weten te bemachtigen en hebben we met veel plezier de hele parade aan onze neus voorbij zien trekken. Gaaf hoor al die muziek in combinatie met alle bekende Disneyklassiekers.Na nog wat kleine attracties was het tijd om de dag af te sluiten. De volgende dag vlogen we namelijk door naar Hawaii. In de ogen van de gemiddelde Amerikaan verlaten we hiermee de VS. We hebben ons de afgelopen periode in de VS in ieder geval weer heerlijk verbaasd over de Amerikanen met hun ouderwetse parkeermeters waar wel een credit card in kan, de pet parking bij de supermarkt en de 'gezonde' chips in de vorm van Mickey Mouse.1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Vakantiegangers!! Heerlijk om jullie verhalen weer te lezen. Fijn dat jullie zo genieten en Rinze weer is opgeknapt. En Caren: Happy birthday!!! X Sabine

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australië

Landkaart Frans-Polynesië

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentinië