woensdag 29 augustus 2007

El fin del Mundo

Zo wordt Ushuaia ook regelmatig genoemd. En inderdaad, na een 30 uur durende busreis, waarbij we de laatste 15 uur in een aftanse bus doorbrachten, 2 keer de grens over zijn gegaan (dus 4 keer de bus uit), ook nog een veerpont hebben genomen en door werkelijk de middle of nowhere reden, hadden ook wij inderdaad het gevoel dat we ons aan ´het einde van de wereld´ bevonden.Omdat we allebei nogal moe en een beetje verkouden waren, hadden we besloten om een lekker luxe hotel te nemen, dus eigen verwarming, lekker heet water, heerlijk schoon en inclusief ontbijtje.

Ushuaia is 's werelds meest zuidelijke stad. Er liggen nog wel wat dorpjes zuidelijker, maar die zijn echt aanzienlijk lastiger om te bezoeken omdat je dan met het vliegtuig of de boot moet gaan. Het allerzuidelijkste punt is Kaap Hoorn, dat je natuurlijk vanuit historisch besef zou kunnen willen bezoeken. Deze kaap is namelijk in 1616 door Willem Corneliszoon Schouten ontdekt (voor het eerst beschreven) en vernoemd naar zijn geboorteplaats in Nederland. Helaas is het niet helemaal goed gegaan met de vertaling naar het Spaans en staat de kaap hier bekend als ´Cabo de Hornos´, oftewel de Kaap van de Ovens.....

Wat is er dan zoal te doen in Ushuaia? Eigenlijk nog best wel veel. Zo zijn we een dagje gaan wandelen in een mooi natuurpark met schitterende vergezichten, waar we echt helemaal alleen rondliepen.

Verder hebben we een boottocht gemaakt over het Beagle kanaal, waarbij we o.a. uitleg kregen over de oorspronkelijke bewoners die in ditzelfde gebied in hun blote kont rondliepen. Dit hielden ze goed vol door zich helemaal in te smeren met zeehondenvet.... en natuurlijk hebben wij ook diverse zeehonden en aalscholvers gezien.

Verder zijn we nog een dagje de bergen in gegaan, daar konden we met een stoeltjeslift naar boven om een stukje te wandelen (in een halve meter sneeuw) en te genieten van het uitzicht. Er liggen trouwens echt allerlei fantastische ski-pistes in dit gebied. Wij hebben er alleen nog geen gebruik van gemaakt, we vonden onszelf na één weekendje winterberg nog net niet geoefend genoeg om hier de piste op te gaan. We hebben namelijk nogal wat reisplannen voor de komende periode...Tja, en zoals ook weer uit iedere 24 blijkt: de cliffhanger is spannender dan de aflevering zelf, maar je blijft toch kijken...
1 opmerking:

Maartje zei

Hee Rinze wat een ENORME baard!!

(en Caren, ben je nou nog steeds geen tetrismaster?)

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australië

Landkaart Frans-Polynesië

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentinië