dinsdag 21 augustus 2007

Walvis

Dit keer was de bestemming Puerto Madryn, de uitvalsbasis voor Peninsula Valdes (PV), wat in Argentinië hét oord is om walvissen te spotten. De walvissen komen naar de baaien rond PV om jonkies te krijgen en te zogen, omdat het water er nu zo lekker rustig en warm is (?). Voor de walviskenners onder jullie: het gaat hierbij om de southern right whale. Omdat onze walviskennis wat verouderd was, zijn wij eerst nog naar het ecocentre geweest en zijn we nu dus weer helemaal up-to-date wat betreft de walvis (en de orka, zeehond, aalscholver, pinguin, etcetc.).

Van te voren maakten we ons nog een beetje zorgen of we uberhaupt wel een walvis zouden zien. Je weet maar nooit. Deze angst bleek behoorlijk ongegrond, want voordat we ons hotel (met centrale verwarming!) hadden gevonden, hadden we al 4 walvissen gespot. Echt geweldig natuurlijk. De baai is vlak voor de kust al heel diep waardoor de walvissen heel dichtbij komen.
Puerto Madryn had ook nog een pier (net Scheveningen, maar dan niet zo lelijk), vanwaar we de walvissen nog beter zouden kunnen zien. En inderdaad, we hadden ontzettende mazzel, want toen wij op de pier stonden zwommen er een paar walvissen langs.Hoewel dat niet altijd goed te zien is op de foto's zijn ze echt groot (en lelijk)! We waren zwaar onder de indruk. Hier wat foto's.Hierna zijn we nog naar Puerto Piramides geweest, een klein dorpje dat echt op Peninsula Valdes ligt. Hier was vrij weinig te doen, heerlijk. De verhouding inwoner op walvis is dan ook 1 op 2. We hebben veel gewandeld en een tour rond het eiland gedaan.
Afgezien van een behoorlijke verkoudheid met nare hoest bij Rinze en een mildere variant bij Caren gaat het prima met ons. Het reizen bevalt nog steeds erg goed, hoewel we nog steeds niet echt het gevoel hebben dat we lang weg zijn/blijven. We zijn erg benieuwd wanneer dat komt...
Verder moet je toch nog steeds best veel plannen, ook al heb je veel tijd. Er is toch altijd wel weer een bus, boot of vliegtuig dat gehaald moet worden. Maar goed, dat plannen vinden wij juist leuk.
We moeten ook nog even wat rechtzetten, want iedereen lijkt te denken dat wij iedere dag lekker uitslapen. Jammer genoeg is dat niet het geval. Uitchecken en ontbijten moet hier allemaal voor tien uur!! Jaja, we hebben het zwaar.

Goed, we zijn begonnen met het kijken naar '24' op onze dvdspeler en begrijpen nu dat we iedere editie met een cliffhanger moeten eindigen. Lees dus de volgende keer alles over onze spannende reis naar en verblijf in Ushuaia!!

1 opmerking:

Wim zei

Ha Caren en Rinze,

Wat leuk om jullie vanaf hier toch lekker in de gaten te houden! Heb van M&S al uitgebreid verslag gehad van BA, maar vindt het erg leuk om bijna "live" bericht te krijgen van een groot aantal plaatsen waar wij enige tijd geleden ook waren. Het Ecocentre in Puerto Madryn bijvoorbeeld...
Wens jullie vooral veel genot in Torres del Paine. Doei!
Wim

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australië

Landkaart Frans-Polynesië

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentinië