zondag 8 juli 2007

Buenos Aires

Wat hebben wij een mooi appartement! De fotootjes vonden we al leuk (anders hadden we natuurlijk ook niet geboekt), maar de werkelijkheid is nog veel beter. Verder zitten we ook nog eens midden in het centrum.

Afgezien van de backpack van Sam die nog in Madrid stond terwijl wij allang in Buenos Aires waren, was het een lange, maar prima reis. Vooral Rinze was erg enthousiast over een kleine camera in de staart van het vliegtuig die live beelden van het opstijgen en landen liet zien. Op deze manier zie je tenminste nog iets van hetgeen er allemaal om je heen gebeurt (zie slechte foto). Omdat ze er op het vliegveld van Buenos Aires zelf ook al achter waren dat de tas van Sam er niet was en ze beloofden de tas de volgende dag bij ons appartement te zullen bezorgen (wat ze ook deden) gaf dit uiteindeljk weinig problemen.

De afgelopen dagen hebben we lekker rustig aan gedaan. We hadden de verhuizingsperikelen en het 3 nachten kamperen op een lek luchtbed nog in de benen zitten en Sam en Maartje waren natuurlijk moe van al het werken.

Wel zijn we langs het Casa Rosada geweest, het gebouw van de balkonscene van Evita Peron. Toen we op het plein aankwamen, zagen we bij toeval ook de 'dwaze moeders' die elke donderdag om 15:30 hun rondes op het plein lopen om te demonstreren voor het feit dat ze nog steeds niet weten wat het lot van hun verdwenen zonen en mannen is. Eergisteren zijn we naar Recoleta geweest (de wijk van Maxima...), daar ligt Evita begraven op de 'Cementerio de la Recoleta'. Supertoeristisch, dus daar moesten wij natuurlijk ook zeker even heen. Ook zijn we naar de wijk 'la Boca' geweest (waar het stadion van de Boca Juniors staat). Niet zo'n beste wijk, dus het werd ons met klem afgeraden om erheen te lopen. Nou zijn wij altijd muy contento als we een goed excuus hebben om de taxi te nemen, dus dat was geen probleem.
De rest van de tijd dwalen we heerlijk door de stad en genieten we van leuke kroegjes, lekker eten en prima wijn (of triple martinis...)!

Wat betreft het weer moeten we misschien nog even wat rechtzetten. Het is hier winter. En hoewel het hier veel en veel minder regent dan in Nederland, kan het hier overdag behoorlijk koud zijn. Eergisteren was het bijvoorbeeld iets van 8 graden, met winterjas prima te doen, maar geen tropische temperaturen dus. Het is trouwens wel al een keer 18 graden geweest, toen konden we lekker in het zonnetje buiten zitten. Kortom eigenlijk is het behoorlijk wisselvallig, net Nederland...

Vandaag (9 juli) is het hier onafhankelijkheidsdag en wij hopen natuurlijk op een groot feest en dan beginnen we morgen met onze Spaanse lessen.

Hoe is het in Nederland? De goede berichten stromen inmiddels binnen: gefeliciteerd familie Quist!

Vliegtuig:


Buenos Aires:Het appartement:


Geen opmerkingen:

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australiƫ

Landkaart Frans-Polynesiƫ

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentiniƫ