vrijdag 8 juni 2007

Vrijheid blijheid

Inmiddels zijn we al bijna een maand niet meer aan het werk en eigenlijk….. bevalt dat uitermate goed. We genieten met volle teugen van alle vrijheid. Lekker uitslapen, boeken lezen, puzzelen (Caren vooral, hoewel Rinze ook regelmatig op http://www.puzzelsport.nl/ is te vinden), genieten van het weer en tussendoor wat studeren (Rinze dan).
Het begon allemaal half mei met de geslaagde afscheidsborrels en (-lunch) bij het CBS en de KPN. De twee weken na dat afscheid konden we de auto van Caren’s ouders lenen en dit leek ons een uitgelezen mogelijkheid om Nederland eens goed te gaan ontdekken. Immers: elke zichzelf respecterende wereldreiziger moet toch op zijn minst de highlights uit eigen land gezien hebben.
We begonnen bij de Kinderdijk. Dat bleek, aan het aantal Japanners af te leiden, een schot in de roos. Nederland op zijn best:

We raakten echt op dreef. De deltawerken, het Muiderslot, het Kröller-Müller, ze stonden allemaal op ons to-do-lijstje. Maarrr, toen belde Joost -en daarmee ontpopte zich meteen het allergrootste voordeel van compleet vrij zijn- of we zin hadden om naar Frankrijk te komen. Dat leek ons wel wat en dus hebben we meteen alle plannen omgegooid en zijn gezellig bij Joost en Ashley op bezoek geweest in het idyllische huisje l’Ayant 3 uur rijden vanaf Parijs (voor de kenners: richting Clermont-Ferrand).
Eenmaal weer thuis werd het toch ook wel tijd om wat voorbereidingen te treffen voor onze reis. Bij de GG&GD bleek dat Rinze 5 en Caren maar liefst 8 prikjes nodig had. Wat een tegenvaller, we hadden verwacht dat we onderhand toch wel alle benodigde prikjes verzameld hadden in de afgelopen jaren. Tja, ook het leven van de wereldreiziger gaat niet altijd over rozen.
Verder hebben we van alles opgezegd: huis, telefoon, tv, internet en andere abonnementen. Ook hebben we allerlei ouders gemachtigd voor onze bankzaken en moeten we een alles-in-één-wereldreizigersverzekering, die al onze Nederlandse verzekeringen gaat vervangen, afsluiten. Kortom veel geregel, maar we hebben gelukkig nog alle tijd.

Vandaar dat we toch weer proberen om wat Nederlandse hoogtepunten te bezoeken. Zonder auto zijn dat vooral hoogtepunten in de regio Den Haag, maar goed. Zo zijn we al de hele week op en nabij het strand te vinden en ook bij de waterkant in het Westbroekpark zijn we inmiddels vaste klant. Tot slot spreken we natuurlijk veel af met alle mensen die we de komende periode moeten gaan missen. Kortom gezelligheid alom.

PS Ohja, voor de 50-plussers of inwoners van Grollo onder ons: we zijn ook nog naar Cuby and the Blizzards geweest...

2 opmerkingen:

Mirella zei

Weten jullie zeker dat je op wereldreis wilt? Nederland is ook zoooooooooooo mooi.... Haha, het is alsof ik mijn moeder hoor! Anyway, veel succes met de voorbereidingen en ik hoop dat we elkaar nog even kunnen zien! Liefs uit Toronto, Mirella

Gijs zei

Hey, ik dacht laat ik me eens jaloers maken met al jullie tropische plaatjes, staat er alleen nog maar Nederland op... Kom op met die tropische foto's en dito verhalen ;)

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australië

Landkaart Frans-Polynesië

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentinië