woensdag 18 juli 2007

Spaanse les

Inmiddels hebben we bijna twee weken Spaanse les, wat erg goed bevalt. Maartje en Caren begonnen op niveau nul met 2 Chinees-Amerikaanse dames en een vrij aparte Zwitser. Sam en Rinze stroomden in in A2 (voor de kenners), samen met 2 Nederlandse meiden. Op school worden wij door regeldame Bibi dus ook regelmatig de 'Dutch invasion' genoemd. De lessen begonnen met een introductie waarin werd meegedeeld dat we toch echt moesten proberen niet meer dan 20 minuten te laat te komen??!! En inderdaad, als wij precies om 9 uur op school aankomen, zijn onze leraren er vaak nog niet.

We leren echt veel! M & C kunnen inmiddels een behoorlijk gesprek voeren en S & R leren er allerlei tijden bij. Verder steken we natuurlijk ook heel veel op doordat we op school Spaans moeten praten en we ons daar het grootste deel van de tijd ook aan houden en natuurlijk maken we iedere dag braaf ons huiswerk.

In het begin was het wel behoorlijk wennen dat de Argentijnen een eigen uitspraak hebben voor een aantal belangrijke letters. Zo worden de 'y' en de 'll' een 'sj'. 'Yo llego al show de Tango' wordt dus fonetisch 'sjo sjego al sjo de tango'. Vandaar dat we de Argentijnen in het begin totaal niet konden verstaan!! Ook doen de Argentijnen niet aan 'tu' maar aan 'vos', inclusief andere vervoeging. Tja... mala suerte!

Over tangoshows gesproken, via Super-Bibi kwamen we donderdag op een speciale tango-avond (alleen muziek) terecht, waar de Argentijnse top bekende liedjes ging zingen en spelen als een soort tribute. Uiteraard kenden wij niemand, maar aan de persfotografen, flmploegen, excentrieke bezoekers en Bibi's opwinding te merken, was dit een behoorlijke happening. Echt geweldig om mee te maken. De volgende dag bleek de cd-winkel vol te staan met cd's van de mensen/ groepen die wij net op hadden zien treden....

We hebben ook al een eerste prive tangoles achter de rug, erg leuk. Vanavond volgt een groepsles, we zijn benieuwd!

Verder beginnen we behoorlijk te wennen aan het Argentijnse ritme, dit weekend hebben we zelfs om 23.00 uur gereserveerd in een restaurant! Ja, ze eten hier vrij laat. Toen we eergisteren om 20.30 wat wilden eten konden we de helft van de kaart nog niet bestellen omdat we zo ontzettend vroeg waren. Je kan hier trouwens bij het eten ook alleen maar wijn per fles bestellen. Zo'n fles kost dan wel maar 20 pesos wat omgerekend slechts 4,50 euro is. Misschien moeten we maar een wijnhandel op gaan zetten.

P.S. Geen klachten meer over het weer: het is inmiddels weer 15 graden met een zonnetje.

Geen opmerkingen:

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australiƫ

Landkaart Frans-Polynesiƫ

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentiniƫ