dinsdag 30 oktober 2012

Ooh Sandy. - deel 2

Eenmaal thuis aangekomen werd er steeds intensiever bericht over Sandy (door de locale media ook wel Frankenstorm genoemd). 

De volgende dag natuurlijk vol goede moed op pad. Deze keer richting het financial district (ground zero, freedom tower, wall street). Doel was de Ferry naar het vrijheidsbeeld. De rij en het wapen (mesje om appeltje voor Mare te schillen) dat we op zak hadden, maakten dat we dat beeld op afstand ook wel goed genoeg vonden. Wall street was heel saai! We weten niet precies wat we verwacht hadden (snelle jongens, overal schermen met de beurskoersen, gelikte auto's). Maar vooral het fietsenrek was spectaculair.

 

Na een relaxbezoekje aan een Starbucks besloten we toch nog de Empire State in te gaan. Je weet nooit wat je nog kan doen tijdens een storm (museumpje ofzo?). Maar een wolkenkrabber wordt vast afgesloten. Ondertussen bleek Sandy nog serieuzere vormen aangenomen te hebben. De dame van de metro waarschuwde ons namelijk dat er vanaf 7 uur geen metro en treinen zouden rijden in Manhatten (toch 1,6 mln inwoners). We besloten dus dat we flink voor zevenen 'thuis' wilden zijn. Met het uitzicht bovenop was ondertussen nog niets aan de hand. Echt fantastisch!
Aangekomen in het hotel bleek onze vlucht naar Houston van dinsdag de 30e ondertussen geannuleerd! Uit een belletje met de luchtvaartmaatschappij bleek dat ze pas vanaf vrijdag weer vluchten beschikbaar hadden. Eerder wordt er naar verwachting niet gevlogen. Jammer maar helaas. Budgettechnisch wel onhandig om te stranden in Amerika's duurste stad.... Maar goed, dat moeten we dan maar uitzingen in ons hotel, dachten we toen nog....

Maandagmiddag bleek ineens dat ook ons hotel mogelijk verplicht geëvacueerd zou worden. Dat wilden we niet afwachten, dus dan maar naar een hoger gelegen hotel. Daar zitten we nu. Net kwamen er andere gasten uit ons hotel aan: zij moesten idd verplicht weg.

Inmiddels is de storm voorbij, zitten we droog, maar helaas wel zonder electriciteit. Allemaal quality time dus, zeker nu de iPad bijna leeg is....

 Mooi dat we onze goede twee dagen wijs besteed hebben.Geen opmerkingen:

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australië

Landkaart Frans-Polynesië

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentinië