zondag 6 april 2008

Tarzan en Jane in een boomhut (maar dan anders...)

Na onze 'Lucky' vlucht kwamen we 's avonds aan in een heerlijk warm Jing Hong... Beter! Naast het vinden van een te schattig Chinees hotel, waar we 3 nachtjes hebben geslapen hebben we eigenlijk maar twee noemenswaardige dingen gedaan.

Met onze stijve spieren (waarschijnlijk van de kou) zijn we maar eens naar een masseur geweest. Jing Hong heeft namelijk een heuse 'massage school for the blind', die erg goed scheen te zijn. En hoewel we achteraf vrij stellig durven te beweren dat onze masseuses niet blind waren, hooguit slechtziend, hebben we een uur lang een stevige massage gehad. Beide masseuses wisten alle vastzittende spiertjes te vinden. We hadden vantevoren alleen niet ingeschat dat dit zo een pijnlijke aangelegenheid zou zijn. De dames waren dan ook niet echt zachtzinnig. Na de massage zat alles in ieder geval helemaal los en dat was dan wel weer een heel ontspannen gevoel. Later bleek dit toch ook tot enige spierpijn te leiden...

De volgende dag tijd voor een schitterende wandeling in de omgeving. Ondanks het feit dat Jing Hong een behoorlijke stad is, stonden we in no time op het platteland. We begrepen door de wandeling wel waarom ons eten hier vaak zo heet is. De pepertjesplant was populair.Nadat ook nog eens de was voor ons was gedaan (een van de voordelen van reizen) werd het tijd om ons weer eens in het echte avontuur te storten. In dit geval betekende dit: op naar de jungle. We hadden namelijk gehoord dat je hier middenin de jungle kon blijven slapen en dat er dan een kans was om wilde Aziatische olifantjes te zien. En wie wil dit nou niet?

Na zo'n 2,5 uur rijden (eigenlijk een uur als je het tanken bij het drukste tankstation ooit niet meerekent) werden we afgezet bij de ingang van het natuurpark. Het was hier werkelijk een drukte van belang. Overal Chinese tourgroepen. Naast het feit dat de groepsleden vaak hetzelfde aan hebben (hoed, tas, t-shirt, paraplu, soms zelfs alle kleding), kan je ze herkennen aan de gids die uitgedost is in traditionele klederdracht. Oh ja, hadden we al verteld dat elke gids gebruik maakt van een versterker (zo'n handtoeter). Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat er in de wijde omtrek geen olifant meer te bekennen is.

Vanaf hier gingen we met de kabelbaan naar ons boomhutje. Elk in een eigen bakje natuurlijk, want anders zou het inclusief onze tassen toch echt wat te zwaar worden en zoveel vertrouwen hebben we nou ook weer niet in de Chinese bouwkunst.Aangekomen bij onze slaaplocatie bleek ons boomhuisje aan een verhoogd pad te staan.Inderdaad dat ziet er wat wankel uit. Dat was het ook. Elke keer als een van ons zich 's nachts omdraaide wiebelde het hele huisje. Overdag was het hier trouwens ook een drukte van belang. Alle Chinese tourgroepen liepen zo'n beetje langs ons huisje (inderdaad, meer gewiebel). Maar vanaf een uurtje of 18:00 was het ineens echt supertje rustig tot bijna exact de volgende ochtend 8:00 uur. Wat mensen betreft dan. We wisten niet dat krekels, kikkers, apen enzovoorts zoveel lawaai konden maken.Dat beloofde wat, maar hoewel we tijdens de rustige periode fanatiek hebben gepatrouilleerd (wegens onze veiligheid alleen vanaf het 1 km lange hooggelegen bospad), hebben we helaas geen wilde olifanten gezien. Ondanks het gebrek aan olifanten was het toch supercool om eens in de jungle te slapen.Gelukkig was er ook geen modepolitie aanwezig...

Natuurlijk was er nog wel een olifantenshow waar we de tamme versie konden aanschouwen. Af en toe zielig (hinkend op 3 poten) en af en toe leuk (touwtje trekken met zo'n 30 Chinezen die, na wat initieel achteruit lopen van de olifant, weinig te vertellen hadden). Wij zelf waren overigens nog het meest verbaasd over de instant massage die je kon krijgen. Je betaalde iemand die rondliep en daarna kreeg je 10 tot 15 minuten een massage. Wij hadden onze vorige massage nog (te) vers in het geheugen zitten en sloegen deze dus maar even over.Het park was een beetje een vreemd samenraapsel van activiteiten. Zo was er een werkelijk afschuwelijke dansshow, kon je op de foto met een beer (die hier niet eens voorkomt!), of met een enorme python (komt ook niet voor inderdaad). Onze aanpak: na de eerste dans snel weg, uit principe niet op de foto met de beer, geen principes wat de slang betreft, die vonden we gewoon te groot voor een foto.

Verder zijn we nog even de vlindertuin ingeweest, met supermooie vlinders en nogal vreemde begeleidende bordjes.Het bord op de laatste foto kwam in een nog vreemder daglicht te staan toen bleek dat er in de vlindertuin een winkel zat waarin je op verschillende manieren ingeplakte en/of opgeprikte.... vlinders kon kopen!?!?

Verder waren we er getuige van dat een aap heel handig een camera jatte en die vervolgens ook nog ging ontleden. Heel slecht, maar eigenlijk erg grappig.Tot slot bleek ons ontbijt bij daglicht (het was nogal donker bij de bakker) te bestaan uit paars brood. Niet echt lekker, maar al het andere eten was al op, dus we moesten eraan geloven.Na de jungle met de bus richting Mengla. Het was nogal frustrerend om heel regelmatig een schitterende -niet geopende- snelweg naar Mengla te zien liggen. In tegenstelling tot onze weg, heerlijk kaarsrecht, zonder hobbels en geen stof... Later zagen we op tv dat de weg een week later werd geopend!! Nou ja, liever pech met de auto dan met 'Lucky'...In Mengla (min of meer in de buurt van de grens met Laos) bleek het ineens onmogelijk om te pinnen. Erg irritant omdat wij na het weekend het land uit moesten zijn (ons visum van 30 dagen verliep) en we niet heel veel yuan meer hadden. Uiteindelijk moest onze stash dollars er maar aan geloven. Ook dit was spannend want de banken waren dicht en over geldwisselaars op straat hoor je meestal niet zulke goede verhalen (bovendien zijn er in China nogal wat valse briefjes van 100 in de omloop). Uiteindelijk hebben we de geldwisselaar eerst onze 'dure' buskaartje laten betalen met zijn Chinese centen. Daarna hebben wij hem zijn dollars gegeven. Geen problemen met vals geld dus en zo konden we de volgende ochtend mooi met de bus naar Luang Prabang (Laos).

Geen opmerkingen:

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australiƫ

Landkaart Frans-Polynesiƫ

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentiniƫ