vrijdag 11 januari 2008

De Great Ocean Road en Melbourne

De dag voor kerst vertrokken we uit Broken Hill richting Warrnambool. We maakten ons wel enigszins zorgen, want als kerst in Australië zou lijken op kerst in Nederland is alles dicht. Bij het benzinestation dus maar een pot pindakaas, brood en veel cola ingeslagen. Na een dag rijden aangekomen in Warrnambool, waar tot onze verbazing alles gewoon open was. Dus snel een motel gevonden en heerlijk uit eten geweest.
Toen was het tijd voor de 'Great Ocean Road'. Dit is een 243 km lange weg die langs een deel van de zuidelijke kust van Australië loopt. Tijdens de rit zijn er diverse indrukwekkende uitkijkpunten te bewonderen, waaronder de 12 apostles (waarom ze apostles heten is ons eigenlijk ontgaan).
Hieronder foto's van enkele vergezichten en een waarschuwingsbordje, waar wij in ieder geval heel hard om hebben gelachen (handig om te weten als je al 4 weken rondrijdt).
Tijdens onze rit wilden we ook nog een kleine detour maken naar een vuurtoren die volgens het bord 365 dagen per jaar open zou zijn. Helaas bleken deze 365 dagen exclusief eerste kerstdag te zijn?!?! We stonden dus uiteindelijk voor een dichte deur. Wat echter alles goed maakte was dat we tijdens de rit diverse wilde koalaberen hebben gespot. Eéntje had zelfs een kleintje, best cool.Vervolgens op naar Melbourne dat vlakbij het einde van de Great Ocean Road ligt. Na alle outback was het heel fijn om weer eens in de grote stad te zijn. Na wat zoeken vonden we een uiteindelijk een behoorlijk fout hostel, maar ja het was laat en 1e kerstdag dus we waren allang blij dat we wat gevonden hadden. Onze kamer zat vlakbij de plek waar gerookt mocht worden en hier zaten allerlei dubieuze figuren tot diep in de nacht lawaai te maken, niet zo fijn dus. Gelukkig hadden we onze eigen kamer en kon de deur goed op slot...
Van de stad zelf hebben we een paar dagen wel echt genoten.


We zijn langs de hippe koffiewijk gegaan om onszelf lekker te verwennen. Daarna zijn we naar een van de hoogste gebouwen in de stad gegaan om Melbourne eens van bovenaf te bekijken. Voordat we naar boven mochten stond er nog wat uitleg over andere torens in de wereld. Ook Nederland werd genoemd. Volgens de informatiebordjes was het bekenste gebouw in ons landje.... De Erasmustoren. Ja inderdaad, ook wij keken hiervan op! Helaas nam de kaartjesverkoopster onze klacht/pleidooi niet bijzonder serieus dus het zal er nog wel even blijven staan. Het uitzicht was trouwens bijzonder indrukwekkend.


Na wat eten in een super gezellig restaurantje inclusief vet goede live muziek zijn we nogmaals de toren in gegaan. Wederom bijzonder mooi.De dag daarna maar weer eens een schitterende stadswandeling gemaakt en toen was het al weer tijd om door te gaan naar.... de Penguin parade bij Philip Island. Het betreft hier kleine (qua formaat) pinguins die overdag in de zee aan het vissen zijn en vlak na zonsondergang aan land komen om terug te gaan naar hun holletjes in de duinen. Ze komen voor de veiligheid (mn roofvogels) altijd in een groep en wachten met zijn allen voor de kust totdat het schemerig wordt, zodat de roofvogels ze niet meer kunnen zien. Vervolgens waggelen ze groepje voor groepje het strand op, soms rennen ze ineens terug naar de zee omdat ze de overtocht nog niet aandurven, zo komisch! Helaas geen paradefoto's van dit alles, want daar worden de beestjes te gestresst van... Maar overdag hebben wij er tijdens een wandeling nog een paar gespot (er moet natuurlijk iemand thuisblijven om op de kids te passen):Omdat we nog twee dagen tot Oud en Nieuw hadden, hebben we besloten nog twee nachtjes in Kiama te blijven. Dit was een leuk plaatsje in de buurt van Sydney met als onverwacht hoogtepunt een enorme blowhole.Tja, en toen de langverwachte oudejaarsavond, maar dat de volgende keer....


Geen opmerkingen:

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australië

Landkaart Frans-Polynesië

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentinië