vrijdag 2 november 2007

Santiago enzo

We zaten lekker in het zonnetje toen de bus aan kwam rijden die ons in 18 uur naar La Serena zou brengen. Tot onze grote verbazing bleken er zich ´slechts´ 6 stoelen in het onderste deel van de bus te bevinden. We hadden per ongeluk kaartjes voor de meest luxe premium klasse gekocht.Haha, nou ja, als je je op deze manier vergist, dan toch het liefst voor een busrit van 18 uur. We vonden het dus niet heel jammer. Je had in deze bus een plank voor je benen zodat je helemaal plat kon liggen. Heel erg lekker, ook overdag. Maar de echte verrassing kwam pas ´s avonds toen de steward met matrasjes onze bedden ging opmaken en ons vervolgens ook nog ging instoppen!?!? Echt geen grap, we moesten ons best doen om niet keihard in lachen uit te barsten. Dit was toch wel een beetje apart. In ieder geval heerlijk geslapen en natuurlijk super uitgerust aangekomen in La Serena.

Hier wilden we een tour gaan doen naar een natuurreservaat met dolfijnen en pinguïns. We zijn nu al bijna 4 maanden in Zuid-Amerika en we hebben slechts 1 pinguïn gezien (en dat was in de zee, een behoorlijk magere score dus)! Helaas helaas, ook deze keer geen pinguïns; de zee was te ruig.
Uiteindelijk hebben we gewoon een paar rustige dagen gehad in La Serena. Weer eens de was laten doen en lekker voor onszelf gekookt.

Toen op naar de grote stad Santiago. Hier hadden we echt een supermooi hostel, een oud coloniaal gebouw met houten vloer en antieke meubels en dat midden in de stad, helemaal perfect. We hebben echt weer genoten van alle dingen die de grote stad te bieden heeft. In Puerto Natales had een Chileense vrouw gezegd dat we echt bij Vacas Gordas (Dikke Koeien) moesten gaan eten. Die naam konden we natuurlijk makkelijk onthouden, dus daar hebben we de eerste avond - inderdaad heerlijk- gegeten. Verder veel geshopt, we hadden namelijk gehoord dat op Paaseiland en Tahiti bijna niets te krijgen is of dat alles ineens heel duur is. Niet compleet onlogisch natuurlijk, dus Mexicaans eten, pindakaas, badlakens etcetc ingeslagen. En dat hebben we geweten, bij het inchecken kwamen we erachter dat onze rugzakken allebei 22 kilo wogen!?! Gelukkig doen ze bij Lan Chile niet zo moeilijk en mochten we gewoon mee...

De rest van de tijd hebben we de stad verkend door middel van de lonely planet walking tour, altijd leuk.


Verder zijn we nog met een ellenlange kabelbaan een berg(je) op geweest. Echt cool om dan over de stad uit te kunnen kijken.


We hadden zo nog precies 1 dagje over om Valparaiso (op anderhalf uur rijden van Santiago) te gaan bekijken. Zo bijzonder vanwege de liftjes de berg op en een uiterst romantisch plekje. Helaas hebben wij het romantische plekje niet kunnen vinden, maar gelukkig had bij ons niemand een zwarte rugtas bij zich en leverde dit dus geen ernstige problemen op....


De liftjes konden we gelukkig wel vinden en toen bleek ook nog dat een lid van Carens familie ons voor is geweest.

Daarna dus met het vliegtuig en veel te veel bagage richting Paaseiland!


1 opmerking:

Anoniem zei

wat een geweldige wereldreizigers
ook familie in Chili D en J Templeman

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australië

Landkaart Frans-Polynesië

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentinië