zondag 4 november 2012

Richting Texas?

Kwamen wij even in een surrealistische situatie terecht. Tijdens Sandy voelden we ons gebouw schudden en rond een uur of tien 's avonds viel de stroom uit. Dan maar slapen. Dat ging verrassend genoeg heel goed. Eenmaal wakker bleek dat er nog steeds geen stroom was. Geen probleem, het hotel had gelukkig wel noodstroom, dus er was ontbijt. Maar noodstroom betekende ook: geen licht op de kamer, geen warm water, geen verwarming en geen lift! (Hadden we al gezegd dat we op de 10e zaten? We hebben nog spierpijn in onze kuiten). Wel bleek de wifi aangesloten op de noodstroom. Erg fijn. In ieder geval zolang je batterij voldoende opgeladen was. Als dit niet meer het geval was, was er één lange koude gang waar de stopcontacten werkten ( via de noodstroom). Met als gevolg dat deze van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat vol zat met mensen die uit alle macht hun elektronica op probeerden te laden. Dat had ook wel weer z'n charmes. Mare wist iedereen feilloos om haar vingers te winden terwijl ze de gang op en neer rende en handkusjes en 'bye bye's uitdeelde (grappig om te merken hoe makkelijk ze dag dag verwisselt voor bye bye).

We zaten ergens in Secaucus en voor degenen die dat nog niet wisten: dat is geen aanrader. Het paste wel goed bij onze gemoedstoestand die nog eens werd versterkt door meerdere afleveringen Game of Thrones op 1 dag (koud en zwaarmoedig). Het mooiste was het uitzicht op weg naar de babies 'r us..... (Let op de kraan)


Tot onze schrik werd onze reeds omgeboekte vrijdagvlucht ineens geannuleerd! Na het bellen met de maatschappij (1st 5 keer uit het systeem gegooid en hierna 25 min in de wacht) zijn we op de vlucht van zondag geboekt. Aagh zondag!! Tijd voor plan B: waar vliegt onze maatschappij nog meer op en waar is snel plek? En ineens was daar, na bijna 48 uur, weer stroom en een andere vlucht op vrijdag: via Boston naar Dallas!

Met het aanzetten van de tv werd al snel duidelijk hoeveel schade deze superstorm had aangericht. Hele delen van New York en omgeving stonden nog steeds onder water en hadden geen stroom. Ook van de kustlijn van New Jersey is weinig over. Kortom, wij zijn er goed vanaf gekomen. De volgende, hopelijk laatste, nacht in NY was in de buurt van de airport, dat leek ons wel zo relaxed met alle verkeersproblemen.

Aangekomen in ons nieuwe hotel en wachtend tot de kamer beschikbaar kwam, wilden we even een drankje doen aan de bar. Wat schetst onze verbazing: in Amerika mogen kleine meisjes wettelijk niet aan de bar zitten!?! Haha, dan maar een tafeltje.

Ook voor Mare is het trouwens een pittige week: ze heeft waterpokken!

Zielig en spannend, want mag je met waterpokken eigenlijk wel vliegen? Alle hotels in de omgeving zaten bomvol, dus we wilden wel erg graag weg. Op vrijdag dus ietwat zenuwachtig naar de airport. Op internet was geen officieel verbod te vinden, maar hetgeen we wel vonden aan informatie was zeker niet bemoedigend. In de VS word je schijnbaar ingeënt tegen de waterpokken en dat moet je dan iedere 10 jaar herhalen. Onhandig! En zoals dat hoort bij een pittige week bleek bij aankomst op de airport de vlucht naar Boston vertraging te hebben waardoor we onze aansluiting zouden missen. Dan maar een nachtje in Boston blijven...

De incheckdame en douane gaven geen krimp bij mare, maar we waren er toch nog niet helemaal gerust op.

Na een lange dag wachten in een overvolle terminal kwamen er wat meevallers onze kant op. Ten eerste mocht Mare zonder vragen/problemen aam boord (pfew). Ten tweede bleek een kort verblijf in Boston heel plezierig. Door het weinige slaap en ziekte was Mare namelijk heel zielig en niet te genieten. Na een goed nachtje en een fijne vlucht zijn we inmiddels aangekomen in Dallas. Hier is het vakantiegevoel gelukkig weer helemaal teruggekomen: een heerlijke temperatuur van 80 graden Fahrenheit, de teenslippers konden uit de koffer, een eigen kleine maar fijne auto, de eerste cowboyhoed gespot en Caren die regelmatig wordt aangesproken met 'Honey'.

Weehaa Texas!

Geen opmerkingen:

Landkaart Nederland

Landkaart Thailand

Landkaart India

Landkaart Cambodja

Landkaart Laos

Landkaart China

Kaart Yunnan

Hier nog een kaartje met iets meer detail.

Landkaart Vietnam

Landkaart Filipijnen

Landkaart Australië

Landkaart Frans-Polynesië

Landkaart Chili

Landkaart Peru

Landkaart Argentinië